Alla inlägg den 5 juli 2009

Av Maria - 5 juli 2009 22:15


Oj oj, vilken intensiv hästhelg det blev! Först packa och grooma häst hela fredagen, tävla hela lördagen och som avrundning en-dags-kurs i Trail med Anki hela söndagen.


På tävlingen gick Ebba modigt in och red Boogies första klass. Vi har ju lärt oss vid det här laget att det är lite spänt och galet första vändorna inne på tävlingsarenan. Enköpingstävlingen var en endagstävling. och det fanns ingen möjlighet att komma dagen innan eller rida uppvärmingsklasser. Alltså släppte Boogie loss sin rampfeber i Ebbas Youth Western Horsemanhip mönster. Ebba, cool som en filbunke, gjorde det bästa av situationen, och fick diska sig genom att gå till två händer för att staga upp.  De var ändå med på railwork och då skötte sig Boogie prima. Kunde både köra om och bli omkörd utan att tappa fattningen.  Sedan var hon lite hispig under prisutdelningen, men igen gjorde Ebba verkligen en bra insats med att staga upp och kontrollera.


Sedan var det en lunchpaus så vi kunde återvända till transporten och bjuda Boogie hö och vatten. Samt en chans för mig att växla från groom till tävlingskläder. Bredvid skulle en liten reininghäst lastats för hemfärd men ville inte kliva på, och det blev en himla röra. Boogie reagerade starkt på det som hände och började stressbajsa och fara runt,  så vi fick ta henne därifrån. Tyvärr pågick den inte särskilt trevliga lastningen under väldigt lång tid, och vi kunde inte använda "vårt" läger vid vår transport.


Efter lunchen red Anki Boogie i Open Trail. Boogie var fortfarande lite småhispig över publik på läktaren så hon sprätte iväg i galopp när hon skulle trava, men skötte sig bitvis också riktigt fint. Hon kom 5:a. Anki red två hästar till i klassen och kom 2:a med Simply och 4:a med Alexa. Vann gjorde Moa på Claudia! Det var 13 startande.


Medan Moa kammade hem en seger till, nu i Youth Trail, var det min tur att trimma in mig på Boogie inför mina två Trail klasser. Först Amateur Trail, där Boogie kändes pigg och på men kontrollerbar. Jag lyckades däremot komma in lite tokigt i travserpentinen och knockade en kon. Lite spänd galoppfattning och ett lite lustigt hopp in i backningslabyrinten. Backningen gick i mitt tycke riktigt bra. Lite islag men det var lugnt, sansat och styrbart. Sedan travbommar och fram till två bommar i 90* vinkel som det skulle sidepassas över. Boogie sidepassade nästan av sig självt, men kom lite tokigt med framtassarna i vinkeln, så det blev lite klonk.

Bron och vända i box gick bra och jag kände mig väldigt nöjd, som alltid när vi lyckas hålla vansinnet under ytan ;-)


Galenskaperna ville ploppa ut under prisudelningen i stället. Hon triggas av applåder, tycker det är svårt att stå stilla, har väldiga bestyr över vem hon står bredvid osv. Dessutom blir hon superstressad när hästar börjar lämna gruppen och gå ut, vilket man skulle göra när man fått höra sin placering. Vi lyckades i alla fall stå kvar och invänta vår vita rosett, som innebär 4:e plats.


Sedan var det dags för Novice Amateur, ungefär samma bana, med några små förändringar. Nu gick Boogie sin bästa runda för dagen tror jag! När hon håller nerverna i styr kan hon ju de flesta typerna av hinder väldigt bra. Jättefin galoppfattning ur ryggningen. Vi har lättare med fattningarna från stillastående än från trav. Hon var lite het i galoppen och det var dessutom "hemsträcka", så en kort stund kändes det som om hon tänkte strunta i skrittsignalerna och istället galoppera över bron. Men det ordnade sig och vi avslutade med en prydlig vändning i box till. Denna runda räckte till en 2:a placering av 12 startande. Efter denna prydliga avslutning hade jag ingen lust att krångla mig igenom en prisutdelning till, så jag gick in utan häst i stället. Bättre att få åka hem med en nöjd känsla!




Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards