Direktlänk till inlägg 29 september 2010

Veterinärbesök och stallflytt

Av Maria - 29 september 2010 20:58


Oj, det har varit en lång, lång dag i dag. Bära, släpa, sopa, skura, köra, bära, släpa.


Boogie hade återbesök på Brunmåla Hästpraktik på förmiddagen. Hon lastade som en liten ängel och sedan lyckades jag med konststycket att köra fel i Stockholmsförort med släp. Men vi kom fram till slut, om än från ett annat håll än vi brukar. Boogies gångartsprov såg påtagligt bättre ut än sist, det kunde till och med jag se. Skritten är helt felfri nu, men det återstår en liten markering i trav i höger varv. Veterinär Axel var mycket nöjd med utvecklingen. Ultraljud av hoven visade en liten vätskerest i strålbensbursan, så det blev en kortisonspruta till, en dag i box och sedan fortsatta promenader 2 gånger om dagen i tre veckor till innan nästa återbesök.


Och vem tror ni var som en liten mönsterhäst hela besöket, tyckte lite longering var så kul att hon inte ville lämna ridhuset, stod alldeles stilla med foten i veterinärens knä under ultraljudet, och vilade med huvudet på min axel när hon fick sprutan? Världen bästa Boogie, så klart!


Sedan blev det, förmodligen till Boogies förvåning, inte återresa till Skällsta. Idag var ju stora Flyttar-Dagen då hela Ankis verksamhet flyttade till stall Brunnby i Märsta. Så Boogie fick åka direkt dit och påbörja sin boxvila i sina nya box med eget fönster. På plats fanns redan några av Skällsta-hästarna, som mumsade för fullt på allt gräs i sina nya hagar, medan gårdens egna ponnies krumbuktade i förtjusning över nya grannar. Lite för Boogie att spana på medan jag åkte för att hämta Ebba och Hottentotten.


Hottentotten hade absolut ingen lust att åka låda idag...Det kan ha ett visst samband med att hans matte inte alls vill flytta från Skällsta och bästa stallkompisen där. Dåligt humör underlättar inte lastning! Hela dutta-på-target-beteendet höll på att bli kontaminerat. Så fort bort med targeten, för att värna om framtiden.  Att bråka in en häst är inte heller vårt sätt att lasta på. Men på något vis behövde vi få med oss både unghästen och den uppgivet deppiga matten. Så det blev omparkering längs med en vägg och longerlina runt bakdelen. Inget tryck eller press, bara stopp bakåt och hö  och godis framåt. Hottentotten gick raka vägen in på en gång och vips var även han på väg mot sitt nya liv som Märsta-bo.


Så var hela gänget på plats. Att flytta till nytt stall med (nästan) alla  sina kompisar verkar vara väldigt odramatiskt för hästarna. Har man bara mat och polare kan man trivas var som helst!


Nu har vi 8 km till stallet och kör dit på 12 minuter. I alla fall så här års, det är väldigt mycket "på landet" med smala slingriga vägar.


  

 
 
Ingen bild

Susanne

29 september 2010 21:38

Skönt att höra att allt gick bra. Jag var i Skällsta en sväng men då fanns bara ett nästan tomt stall. Älva såldes idag och såg nöjd ut i sin nya box, som hon slapp åka låda till!

Maria

29 september 2010 21:42

Älva, stackarn, var allt annat än nöjd när alla polarna åkte och hon gick ensam och väntade i hagen. Skönt att hon fick flytta in till sina nya vänner! Jag tror hon kommer att trivas riktigt bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 november 2018 15:28

    Det här har vi ju gjort några gånger i år. Kommit fram till fas Uppsittning i igångsättningen. Pirrigt som attan. Inte för vad Boogie ska göra (det där ofrivilliga ryttartappet var en ren olyckshändelse, så det så...Ingens fel...utom möjlige...

Av Maria - 30 oktober 2018 11:19

Det blev mycket mer än 60 dagars rehab. Det blev nya utredningar, nya behandlingar, nya igångsättningar, nya bakslag och ännu mer utredning och behandling. Nu är det nog färdigutrett och färdigbehandlat och vi är inne i en väldigt varsam och långsam ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - 9 juni 2018 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards