Alla inlägg den 17 juli 2010

Av Maria - 17 juli 2010 21:56


Min yngsta dotter och jag tog en mini-semester och åkte iväg till Hasseluddens Yasuragi i ett par dagar. Märta älskar att bada och att äta sushi så det var en given hit, och en välbehövlig parentes i den malande oron kring Boogies framtid.


  


Vi inkvarterades i ett rum utan västerländska möbler.


  


Innan man badar i varma källor och pooler får man tvaga sig ordentligt på japanskt vis. Man sitter på pallen och häller vatten över sig med byttan, tills alla ens bekymmer har runnit bort... Sedan skrubbar man sig med tvättlappar i cirkelrörelser längs sina meridianer (?) mot hjärtat. Slutligen mer ösa med karet. Det tar sin lilla tid...


  


I pooler och källor ska det gå lungt till väga, även under Yasuragi Kids veckorna. Smyg som en samuraj, var budskapet.


  

Man kan delta i olika "prova-på"-varianter av meditation, avslappning och yoga. Vi provade klang-meditation med tibetanska klangskålar och somnade nästan på våra dynor. Vi provade även kamp-sporten Kendo.

Alla grupper är upplagda så de passar barn, men man får inte "lämna in" sitt barn utan ska delta tillsammans med sitt barn.



Även TV-utbudet hade japansk prägel, så vi somnade tidigt om kvällarna...


   

Utsökta måltider som man intog iförd sin Yukata.


     

Tillsammans med charmtrollet Märta blir allt en fest!  Att hasa runt i för stora frottétofflor och yukata i två dygn drar helt klart ned tempot på vem som helst, och det eviga skrubbandet och badandet VAR avslappnande. Vi kom hem utvilade, rena och mjuka som bebisar!

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards