Alla inlägg den 30 juli 2012

Av Maria - 30 juli 2012 23:14


Ja, inte i bloggen, men i LIVET. Fram för allt i stallivet.

Den berömda ketchupeffekten.


Helt plötsligt ska vi flytta igen. Allt är förstås Emil och Bellas fel   


Deras Lex går hos oss på sommarbete på Nytorp, men dit är det för lång resväg för dem för att det ska bli permanent. Så de tittade på stallplatser närmare Stockholm och fastnade för Wiggeby Gård i Rosersberg. Samt föreslog att vi också skulle åka dit och titta eftersom underlaget i hagarna skulle kunna vara optimalt för Boogies lerkänsliga hovar i vinter.


Så vi åkte dit och tog en titt på Active Stable lösdriften och skrev kontrakt på stående fot.


Film på hur det funkar, men den är inte från Wiggeby:



Jag har alltid sagt om det fanns ett Active Stable i närheten skulle jag inte tveka en sekund att låta mina hästar gå på lösdrift.  Och det gjorde det ju, inom rimligt åkavstånd, goda kollektivförbindelser och med bra ridhus dessutom. Plus med den extrema bonusen att återigen få stå tillsammans med stora delar av det gamla fina stallgänget från Ankis stall: Bella & Emil, Helene med Kiddas (som också flyttar till Wiggeby 1 sept) och så vi. Som extra grädde på moset har nu även Boogies nya BFF Tabby fått klartecken från sin matte att också flytta dit. Så vår urmysiga, harmoniska quarterkvartett flyttar tillsammans   


Vi har haft det väldigt bra på Nytorp, och det känns på hästarna att de trivs och har det så bra! Allt funkar så bra där för oss! Vi hade verkligen inga som helst avsikter att flytta. Men möjligheten att få stå tillsammans med det här järngänget, samt låta sin häst leva så naturligt som det går med moderna medel, på ett torrt, fast underlag och med ca en mils skritt om dagen inbyggt i systemet, ja, som Ebba sa, så vore vi "Dj#¤%*&t dumma i huvudet om vi inte tog chansen".


Så 1 september börjar ett nytt äventyr för oss!


Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards