Direktlänk till inlägg 9 augusti 2010

SQHA Nationals 2010

Av Maria - 9 augusti 2010 10:41

 


Mina fina "ungar" på SQHA Nationalspå Grevagården i helgen. Ebba och Hottis har båda skött sig perfekt, vilket radarpar!

Ebba gick ut hårt och startade Team Ankis insatser med att komma 1-2 av 4 startande i Novice Youth Showmanship i Torsdags. (Två domare = två bedömningar på quartertävlingar).

På fredagen fick Anki göra debut i grenen NSBA Longe Line, där man visar 1 o 2 åringar i longering. Man har 90 sekunder på sig att visa alla gångarter i båda varven. Hottis var inte helt samarbetsvillig i höger varv, och de kom  2-3 av 3 startande.


Efter det var det dags för Ebba att ge sig på Youth Showmanship. Här fick ju även de "stora" tjejerna som redan tagit poäng i grenen vara med. Ebba och Hottis stod sig bra i konkurrensen och placerade sig 4-5 av 8 startande. Så fina!


Sedan visade Ebba Hottis i Halter. Halter är extriörbedömningsklasser. De var 6 startande i Open Yearling Geldings, och Hottis med de spretiga frambenen kom som väntat 6:a för den ena domaren, men skrällde till och kom 2:a för den andra. Det innebar att Ebba och Hottis, samt Bettan & Knorten som kom 1:a, fick stå och vänta medan klasserna för de äldre valackerna bedömdes, så att de kunde vara med i uttagning till Grand Champion. Där hade ingen av dem nåt att hämta bland de stora färdigväxta grabbarna, men de var duktiga på att vänta i en evighet utan att stöka!

Ebba tyckte Hottis gjort nog för dagen så hon strök sig från Youth Halter.


På lördag morgon var det så dags för Trail-in-Hand för 1 o 2 åringar. 12 startande. Ebba och Hottis gjorde en nästan felfri runda med nåt litet klonk bara. Det blev 1:a för ena domaren och 2:a för den andra. Kommer film snart, så fort jag får tid att ladda över!


Sedan var "vi" lediga och kunde bara såsa runt i två dagar och titta på när Moa & Blixten inkasserade den ena medaljen efter den andra! Samt heja på farbor Simply som var i mycket samarbetsvillig form denna tävling, men inte riktigt fick med sig fötterna upp ur underlaget och därför klokade i bommarna alldeles för ofta för topplacerigar. Bra jobbat ändå!


Nu ska vi åka och hämta hem Boogie som varit på "spa" hos Kicki i Skokloster.



 
 
Ingen bild

Susanne

9 augusti 2010 11:07

Grattis, vad roligt med 1 och 2 i Trail-in-hand! Bra början på traikarriären alltså!

 
Ingen bild

Kicki

9 augusti 2010 12:56

Grattis till alla fina placeringar!! Ska bli så roligt och intressant att följa Ebba och Hottis i framtiden :-)
Boogie kommer hem skendräktig - hon såg ett föl igår och glömde totalt av alla mygg/flugor och dylikt som svärmade runt henne, det fanns inte något som var mer intressant på gården trots att det fanns en hel del andra hästar i hagarna som försökte "få igång" Boogie genom att dra som tossiga i hagarna omkring oss... Boogie var som fastfrusen i backen och bara ville ha en likadan :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 november 2018 15:28

    Det här har vi ju gjort några gånger i år. Kommit fram till fas Uppsittning i igångsättningen. Pirrigt som attan. Inte för vad Boogie ska göra (det där ofrivilliga ryttartappet var en ren olyckshändelse, så det så...Ingens fel...utom möjlige...

Av Maria - 30 oktober 2018 11:19

Det blev mycket mer än 60 dagars rehab. Det blev nya utredningar, nya behandlingar, nya igångsättningar, nya bakslag och ännu mer utredning och behandling. Nu är det nog färdigutrett och färdigbehandlat och vi är inne i en väldigt varsam och långsam ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - 9 juni 2018 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards